رزین
این مواد (resins) ترکیبات آلی مصنوعی و یا طبیعی هستند که ویسکوزیتهی (گرانروی) بالایی دارند. نوع طبیعی این مواد شفاف است و قابلیت اشتعالزایی زیادی دارند و دارای رنگی مابین زرد تا قهوهای میباشند. این مواد به راحتی در حلالهای آلی مانند اتر حل میگردند اما در آب نامحلول میباشند. تنها تفاوت نوع مصنوعی با نوع طبیعی آنها، از نظر خواص شیمیایی و طریقهی ساختشان میباشد. این ماده به صورت طبیعی از ترشحات درختانی مانند کاج و در اثر آسیب به پوست آنها در حین آتش سوزی، باد، رعد و برق و … به دست میآید که احتمالا شما هم با آنها برخورد داشته باشید. در ادامه با انواع رزین، کاربردها و خواصشان بیشتر آشنا میشوید.
رزین اپوکسی ترکیب طبیعی یا مصنوعی بسیار چسبناک است که معمولاً در الکل قابل حل است ولی در آب حل نمیشود. رزینها به روشهای مختلف طبقه بندی میشود که بستگی به ترکیب شیمیایی و مورد مصرف آن دارد. ویژگی شناسه این رزینها دارا بودن بیش از یک گروه اپوکسی در ساختار مولکولی است…
رزین های پلی استر جامد جهت رنگ های پودری با دوام فوق العاده و براقیت بالا در صنایع قطعات خودرو، لوزام خانگی، ماشین آلات صنعتی، قطعه سازی و همچنین انواع سطوح گالوانیزه، آلومینیوم، فسفاته شده و سطوح آماده سازی نشده مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ های پودری که شامل رزین پلی استر جامد…
رزین های پلی استر از واکنش استری شدن پلی اسیدها با پلی الکل ها تشکیل می شوند. خواص مکانیکی و شیمیایی بسیار خوبی از خود نشان می دهند و در ترکیب با سخت کننده هایی از قبیل ایزوسیانات ها و آمینو رزین ها تشکیل فیلم می دهند. رزین های تولید شده دارای درصدهای متفاوتی از OH بوده و به طور کلی…
در حال حاضر در صنعت سه نوع پوشش وجود دارد. الاستومر پلی اورتان، پلی اورتان و پلی اوره و پلی اورتان سخت. هر یک از این سه سیستم خواص مجزا و مشخص دارد اما به سبب تشابه ساختمان شیمیایی، بسیاری از خصوصیات آنها با هم مشابه است.پلی یورتان (PU) نام عمومی بسیارهایی است که دارای پیوند اورتانی …
رزین های وینیل استر خواص مقاومت شیمیایی بسیار بهتری نسبت به رزینهای پلی استر دارند. زنجیر اصلی اپوکسی سازنده رزین وینیل استر، موجب ازدیاد طول کششی بالاتر میگردد. جرم مولکولی رزین های وینیل استر به انتخاب نوع اپوکسی بکار رفته بستگی داشته، به این دلیل، استحکام کششی…
ممکن است دوست داشته باشید
مستربچ های افزودنی
مستربچ های افزودنی مستربچهای افزودنی نیز کاربردهای فراوانی دارند و به منظور اضافه کردن خواص مختلف (بجز رنگ) به ماده پلیمری، از این نوع مستربچ استفاده میشود. که انواع مختلفی دارد در زیر انواع مستربچ های افزودنی را میتوانید را مشاهده کنید: کشسان کننده (Elasticity) مشاهده لیز کننده (Slip) مشاهده آنتی بلاک (Anti Block) مشاهده
مواد شیمیایی ساختمان
مواد شیمیایی ساختمان هدف از کاربرد مواد افزودنی بهبود یک یا چند خاصیت بتن تازه یا سخت شده است. برخی از افزودنی ها برای بهبود یک ویژگی به کار می روند در حالیکه بعضی دیگر به صورت همزمان بر چند ویژگی بتن تاثیر می گذارند. از طرف دیگر برخی مواد افزودنی بر خواص بتن تازه تاثیر می گذارند در حالیکه برخی دیگر برای