ویستا پلیمر پارس

بازرگانی و تولید محصولات پلیمری

ویستا پلیمر پارس

بازرگانی و تولید محصولات پلیمری

پیگمنت قرمز

قرمز بتانفتول

محصولات متداول: پیگمنت نارنجی ۵، پیگمنت قرمز ۳، پیگمنت قرمز ۴.

مقاومت کم این گروه از پیگمنت ها در برابر گرما و حلال کاربرد آنها را به رنگهای تزیینی و جوهرهای چاپ خاص محدود می کند. پیگمنت قرمز ۳(قرمز تولوئیدن) عموما ً برای رنگ قرمز سیر در رنگهای تزیینی (نه به حالت کاهش یافته که مقاومت در برابر نور بسیار کم است) به کار می رود. پیگمنت نارنجی ۵ (دی نیترانیلتن) نیز یک رنگدانه رنگ تزیینی متداول است و بهترین خواص رنگدانه را دراین گروه دارند.

پیگمنت های نفتول AS

محصولات متداول: پیگمنت قرمز ۲، پیگمنت قرمز ۵، پیگمنت قرمز ۱۲، پیگمنت قرمز ۲۳، پیگمنت قرمز ۱۱۲.

گروه بعدی و مهم ترین گروه پیگمنت ها به عنوان توسعه منطقی قرمز بتانفتول می توانند مورد بررسی قرار گیرند. آنها به جای بتانفتول از مشتقات بتااکسی نفتونیک اسید به عنوان ترکیب جفت کننده استفاده می کنند. آنها باعث به وجود آمدن گسترده وسیعی از رنگدانه ها تحت عناوین کلی BONآریل آمید یا رنگدانه های نفتول AS (نفتول AS = آنیلید ۳-هیدروکسی ۲-نفتونیک اسید) می شوند.

 ساختار مولکولی آنها از رنگدانه های بتانفتول ساده، پیچیده تر است و این امر خواص بهبود یافتۀ این گروه را توجیه می کند. به عنوان یک گروه، این پیگمنت ها به طور گسترده در رنگهای صنعتی و تزیینی برای محصولات برگزیده که خواص مقاومتی خوبی در برابر نور و هوازدگی دارند به کار می روند. آنها در برابر مواد شیمیایی (اسید و باز) مقاومت خوبی دارند اما در برابر حلال مقاومت چندانی ندارند. محصولات همچنین به طور گسترده در صنعت چاپ به ویژه جوهرهای آب پایه که چاپ در تماس با قلیاست مانند روکشهای صابون و جعبه های شوینده کاربرد گسترده ای دارند.

بتانفتول – تونرهای قرمز

محصولات متداول: پیگمنت قرمز ۴۹ و پیگمنت قرمز ۵۳.

برخلاف پیگمنت های ساده خنثی بتانفتول آزو، آمین سولفونیک اسید دی آزو دار شده، سپس با بتانفتول جفت وبه صورت نمک فلزی ته نشین می شود. این فلز می تواند سدیم، باریم، کلسیم و یا استرونسیم باشد. دو رنگدانه متداول بر پایه توبیاس اسید ( ۲-نفتیل آمین ۱-سولفونیکاسید) و C اسید (۲-آمینو-۵-کلرو-پاراتولوئن سولفونیک اسید) قرار دارند که به صورت نمکهای باریم رسوب کرده و به ترتیب لیتول باریم و قرمز لیک C (Lake red) را به وجود می آورد. این دسته از از پیگمنت ها با پایداری ضعیف در برابر نور و پایداری شیمیایی معمولی به دلیل داشتن ساختار نمکی مشخص می شوند ولی آنها مقاومت خوبی در برابر مهاجرت و حلال دارند. آنها عموما ً رنگدانه های ارزان و همرنگ کننده (tinctorially strong) قوی هستند، بنابراین بیشترین کاربرد آنها در صنعت جوهر چاپ است.

پیگمنت ها و تونرهای آزوبونا

محصولات متداول: پیگمنت قرمز ۴۸، پیگمنت قرمز ۵۲، پیگمنت قرمز ۵۷، پیگمنت قرمز ۵۸، پیگمنت قرمز ۶۳.

این گروه از رنگدانه ها نیز از سولفونیک آمین اسید به عنوان عامل دی آزو دار کننده استفاده می کنند ولی در اینجا عامل جفت کننده بتااکسی نفتونیک اسید (BONA) است. محصول نهایی نمکهای فلزی ته نشین شده باریم ، کلسیم، استرونسیم، منگنز یا منیزیم است. محصول پیگمنت قرمز ۵۷:۱ (روبینB۴ تونر) است که نمک کلسیم دی آزو دار شده اسید B۴ و جفت شده با BONA می باشد. این دسته از رنگدانه ها پرمصرف ترین پیگمنت های قرمز آزو را شامل می شوند.

 رنگ و خواص آنها بنا به ساختار شیمیایی و نمک فلزی مورد استفاده برای ته نشینی تغییر می کند، بنابراین این رنگدانه ها مشابه انواع نمک های فلزی مقاومت خوبی در برابر حلالها و مهاجرت نشان می دهند برعکس نسبت به اسید و قلیا و شوینده ها مقاومت خوبی ندارند. نمک های منگنز نسبت به نور بیش از دیگر اعضای این گروه مقاومت نشان می دهد به همین دلیل آنها در صنعت رنگ کاربرد زیادی دارند.

 دو محصول بسیارمناسب تهیه شده از این رنگدانه تونرهای B۴ و B۲ هستند. رنگدانه قرمز ۵۷:۱ (تونر B۴) که فقط به صورت نمک کلسیم اراه می شود کاربرد زیادی در صنعت جوهر چاپ دارد بنابراین به عنوان ماده اصلی در تهیه رنگ زرشکی روشن در انواع جوهرها به کار می رود. در پیگمنت قرمز ۴۸ (قرمز B۲ تونر) هرپنج نوع نمک فلزی یافت می شود که نمک کلسیم که برای استفاده در صنعت جوهر چاپ مناسب بوده و پایداری آن در برابر نور بهتر از تونر روبین B۴ است. نمک منیزیم قرمز B۲ در برابر نور پایداری مطلوبی دارد به همین دلیل در صنعت پوشش نهایی برای تهیه رنگ قرمز درخشان با صرفه در ترکیب با نارنجی مولیبدات عملکرد خوبی دارد.

رنگدانه کمپلکس نفتول

محصولات متداول: پیگمنت قرمز ۱۷۰ و پیگمنت قرمز ۱۸۷.

همانطور که در بخش رنگدانه های کلاسیک نفتول AS مشاهده شد، بزرگ شدن ساختار مولکولی اصلی، محصولاتی با خواص بهبود یافته ای تهیه شد. دستاوردهای متعاقب منجر به رشد تعداد محصولاتی می شود که به علت خواص بهبود یافته به عنوان پیگمنت های با کیفیت عالی مورد بررسی  قرار گرفته اند. ساختار پیگمنت قرمز ۱۸۷ بسیار پیچیده تر از پیگمنت ساده نفتول AS است.

پیگمنت های کیناکریدون

پیگمنت های کیناکریدون مهم ترین گروه رنگدانه های با کیفیت عالی هستند که امروزه وجود دارد. این پیگمنت در اواخر دهه ۱۹۵۰ ابداع شدند و امروزه گستره ای از پیگمنت های تثبیت شده ای را تشکیل می دهند که در رنگهای مرغوب به کار می روند.

مولکول کیناکریدون پایه می تواند به چهار شکل فضایی تهیه شود، اگرچه فقط شکل ترانس خطی در مقیاس تجاری تهیه شده است. مشابه آبی فتالوسیانین، مولکول کیناکریدون می تواند به صورت شکلهای پلی مورفی اصلاح شده (آلفا، گاما و بتا) وجود داشته باشد. 

دو تای آنها به طور تجاری به وسیله فرایندهای پرداخت متفاوت رنگدانه خالص تهیه می شوند. هردوی آنها به نام پیگمنت بنفش ۱۹ نامگذاری می شوند، گونۀ بتا رنگ بنفش و گونه گاما رنگ قرمز تولید می کند. رنگ آنها با استخلاف یک یا دو اتم هیدروژن توسط اتم کلرو و یا گروههای متیل اصلاح می شوند.متداولترین گونه اصلاح شده، ۲، ۹-دی متیل کیناکریدون (پیگمنت قرمز ۱۲۲) و ۲، ۹- دیکلروکیناکریدون (پیگمنت قرمز ۲۰۲) هستند که رنگ زرشکی روشن و شفاف را تولید می کنند.

 مشتقات ساختار پایه آنها زیر گروهی مرسوم به کیناکریدن کونیون است. این ساختار هنگامی که به شکل مخلوط بلورهای استخلاف نشده کیناکریدون در می آید رنگ زرد کیناکریدون را تولید می کند (پیگمنت نارنجی ۴۹،۴۸). کیناکریدون آلبالویی (پیگمنت قرمز ۲۰۶) مشابه است اما مخلوطی از بلورها با ۴، ۱۱-دی کلروکیناکریدون است. کیناکریدون بنفش و قرمز به دلیل خواص عالی در بیشتر سفارشات کاربردی رنگ متداول است. کاربرد آنها به دلیل شفافیت و روشنی رنگ در صنعت چاپ به دلیل پایداری نوری و دیگر شرایط کاربردی مورد نیاز است. کیناکریدون طلایی و آلبالویی جایگاه خاصی در رنگهای مورد استفاده در صنایع خودروسازی دارند.

۰/۵ (۰ دیدگاه)

به این محصول نیاز دارید ؟

از طریق فرم زیر درخواست خود را ارسال کنید

مطالب مرتبط

مستربچ

افزودنی بالا برنده
(MFI )

مقدار پلیمری که در غالب مذاب در زمان ۱۰ دقیقه و یک دمای تعیین شده از یک روزنه عبور می کند را MFI یا شاخص جریان مذاب آن پلیمر می نامند ، این نشان در واقع برای نشان دادن میزان روانی پلیمر به عنوان معیاری از قابلیت اکسترود شدن است به طور کلی باافزایش شاخص

مواد شیمیایی ساختمان

چسب کاشی پودری دو منظوره

محصولی است بر پایه سیمان به همراه مواد مضاف لازم، به صورت تک جزئی تولید گردیده که تنها با افزودن آب آماده به مصرف می‌گردد. جهت نصب سرامیک، کاشی، سنگ، آجر در محیطهای مختلف بخصوص محیطهای مرطوب و یا سطوحی که با آب در تماس هستند. مشخصات فنی شکل ظاهری: پودری رنگ: در دو رنگ

پیمایش به بالا